Sărbătorim împreună Ziua Națională a Norvegiei

În fiecare an pe data de 17 Mai Norvegia își serbează ziua națională. Și cum Norvegia este principalul partener al României în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”, această zi nu putea trece neobservată. Cu mic cu mare, copii beneficiari, voluntari, angajați ai Fundației Adina Stiftelsen și echipa proiectului s-au adunat pe 17 Mai 2015 la Școala Goiești unde au organizat mai multe activități atât formale cât și informale.

Ziua a început cu o întâlnire – dezbatere în cadrul căreia au fost punctate pe de o parte repere din istoria acordului SEE și date importante privind finanțările SEE, iar pe de altă parte au fost prezentate informații și imagini referitoare la Norvegia. A doua jumătate a zilei s-a concentrat pe activități recreative. Copiii beneficiari au fost împărțiți în 4 grupuri și au participat pe rând la 4 activități: concurs de alergare în saci, cursa cu oul în lingură, jocul „Parașuta”. Cea de-a patra activitate a fost campionatul de fotbal la care au participat copii beneficiari din rândul celor trei școli în care ne desfășurăm activitatea –  Goiești, Țandăra și Fărcaș. De asemenea, aceștia au pregătit un cadou special pentru partenerii norvegieni, un colaj cu imagini din Norvegia pe care copiii au scris mai multe mesaje și urări. Copiii și adulții s-au implicat activ în toate activitățile, au colaborat și s-au simțit foarte bine împreună.
    Toate aceste activități nu ar fi fost posibile fără sprijinul voluntarilor, fiecare dintre aceștia având un rol bine stabilit și foarte important în buna organizare și desfășurare a activităților cu copiii.
    Evenimentul a avut un număr total de 133 de participanți. Aceștia s-au implicat activ în toate activitățile și s-au bucurat de timpul petrecut împreună într-o atmosferă generală de veselie și sărbătoare. Mai multe fotografii din cadrul activităților precum și un scurt rezumat au fost postate pe pagina de Facebook a Fundației Adina Stiftelsen, cât și în ziarul regional Gazeta de Sud.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!