GlobalGiving
Construim oameni, construim comunități!
01.01.2024 – 31.01.2025
Fundația Adina Stiftelsen a primit o finanțare GlobalGiving în parteneriat cu Cummins Generator Technologies România
Proiectul își propune să ofere oportunități și instrumente care să încurajeze participarea la educația formală, dar și la învățarea de lungă durată, pentru a deveni cetățeni activi și pentru a avea o poziție competentă pe piața muncii.
Toate activitățile proiectului vor promova schimbări de mentalitate și eforturi comune pentru o schimbare pozitivă în comunitățile locale .
Obiective specifice:
- menținerea în sistemul educațional a 147 de copii și tineri
- împuternicirea a 20 de părinți ai preșcolarilor beneficiari
- împuternicirea a 15 femei cu vârsta peste 16 ani
Activitățile proiectului:
- Contribuie la întărirea capacității părinților de a răspunde nevoilor de dezvoltare ale copilului;
- Promovează creșterea participării copiilor vulnerabili la activitățile de tip afterschool și îmbunătățirea performanței școlare;
- Promovează creșterea participării copiilor vulnerabili la activități socio-educaționale care vizează facilitarea tranziției de la a fi elev în mediul rural, la a fi elev de liceu în mediul urban;
- Contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea competențelor necesare realizării învățământului terțiar și facilitarea inserției acestora pe piața muncii;
- Sprijnă participarea activă a femeilor prin furnizarea de formare profesională, precum și activități care vizează împuternicirea și dezvoltarea atitudinilor și abilităților necesare ca angajați și membri activi în comunitate.
Un pas spre viitor
09.01.2023 – 31.01.2024
Proiectul este derulat în parteneriat cu Cummins Generator Technologies România cu sprijinul GlobalGiving
Proiectul își propune să contribuie pe termen lung la creșterea șanselor de angajare a tinerilor care fac parte din comunitatea Fundației Adina Stiftelsen. Obiective specifice:
• Creșterea participării active a cel puțin 20 tineri cu vârste între 9-16 ani în activități care dezvoltă competențele digitale prin organizarea săptămânală a actelierelor de robotică.
• Creșterea participarii active a cel puțin 20 tineri cu vârste între 9-16 ani în activitățile echipei RoboMech Adina, inclusiv participarea în competiția First Lego League România.
• Cel puțin 15 fete participante la activități.
Activitățile proiectului:
• promovează participarea activă în societate prin lucrul cu problemele din lumea reală
• promovează proiecte în care copiii/tinerii se organizează și lucrează proiectul de la început până la sfârșit. Antrenorul este ghid, iar copiii/tinerii fac treaba.
• promovează învăţarea non-formală (învăţarea în afara sistemului şcolar). Copiii/tinerii învață să aplice concepte de știință, tehnologie, inginerie și matematică folosindu-și imaginația pentru a rezolva o problemă și, în același timp, distrându-se.
• promovează alfabetizarea media, gândirea critică, inițiativele tinerilor și competența socială.
• dezvoltă abilități de lucru în echipă, aplicații de bază STEM și chiar abilități de prezentare, deoarece trebuie să-și prezinte soluțiile cu un strop de creativitate juriului.
• promovează activități de împuternicire și advocacy
Profesioniștii de azi sunt copii care au mers la școală
01.10.2022 – 30.06.2023
Proiectul este derulat în parteneriat cu Cummins Generator Technologies România cu sprijinul GlobalGiving
Proiectul își propune să mențină în sistemul educațional 102 copii din comuna Goiești și să mobilizeze cel puțin 139 de beneficiari indirecți prin dezvoltatrea competențelor necesare pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitate.
• 20 preșcolari împreună cu parinții și 2 educatorii voluntari vor participa la activități specifice Programului Grădiniță.
• 37 elevi de clase I-IV vor participa la activități specifice Programului Afterschool sub îndrumarea celor 5 cadre didactice voluntare
• 25 elevi de clase V-VIII vor participa la activități specifice Programului Adina Home, inclusiv activități de tip First Lego League
• 20 elevi de liceu vor fi susținuti în cadrul Programului Educațional
Activitățile nu se concentrează exclusiv pe copil sau pe furnizarea directă de materiale educaționale, ci implică participarea comunității – inclusiv educatori/profesori voluntari, părinți, membri din comunitate.
Ne dorim ca dincolo de precaritatea mijloacelor financiare să inspirăm o schimbare de mentalitate privind importanța educației în dezvoltarea unei societăți sustenabile.
Lavandă pentru împuternicirea femeilor
01.08.2022 – 31.07.2023
Proiectul este derulat în parteneriat cu Cummins Generator Technologies România cu sprijinul GlobalGiving
Acest proiect își propune să dezvolte atitudini și abilități ce pot schimba mentalitatea femeilor din mediul rural și pot trezi spiritul antreprenorial folosind resursele la îndemană prin cultivarea pământului.
Cel puțin 15 femei vor participa în mod regulat la urmatoarele activități:
- Informații de bază privind înființarea unei culturi de lavandă
- Pregătirea terenului și plantarea a 800 butași de lavandă în curtea Adina Home
- Valorizarea culturii de lavanda prin realizarea si comercializarea produselor hand-made.
Abilitățile dobândite pe parcursul proiectului vor inspira femeile fie să iși caute un loc de muncă, fie să înceapă o afacere locală.
Sperăm astfel să motivăm pe fiecare dintre ele să devină cea mai bună versiune a ei, folosindu-și potențialul, stabilindu-și propriile obiective și să-și construiască un altfel de viitor.