Schimbul de experiență al profesorilor norvegieni și români

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile: 215.015,58 Euro

 În perioada 2 – 8 Octombrie 2014, o delegație norvegiană a efectuat a doua vizită de lucru în România. Vizita s-a putut realiza cu ajutorul partenerului Adina Stiftelsen Norvegia.
    Scopul întâlnirii a fost schimbul de experiență între cadrele didactice din cele două țări și s-a desfășurat în cadrul celor doua școli partenere în proiect – Goiești și Fărcaș din județul Dolj.
    Pe durata vizitei, cei 3 experți norvegieni au participat la orele de clasă din învățământul preșcolar și școlar, unde au putut observa modalitatea de lucru a profesorilor români. De asemenea, ei au asistat la activitățile after-school desfășurate în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat”, și au vizitat mai multe familii beneficiare.
    La rândul lor, cadrele didactice românești au primit informații despre metode și tehnici de lucru specifice copiilor cu dificultăți de învățare, în cadrul unei sesiuni de informare susținută de către experți norvegieni.
    La finalul vizitei, parteneri români și norvegieni au realizat un raport cu observații și recomandări ce pot fi adaptate mediului educațional românesc.
   Vizita a fost un success pentru ambele părți, cadrele didactice românești au dobândit cunoștințe noi legate de lucru cu copiii iar experți norvegieni și-au format o imagine mai clară despre condițiile din sistemul educațional românesc.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!