Activități educaționale și recreative de tip after-school

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile: 215.015,58 Euro

 Începând cu luna Iunie 2014, activitățile educaționale și recreative de tip after-school organizate în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” s-au desfășurat în localitățile Goiești și Fărcaș. Pentru a ajunge la numărul de beneficiari propuși în cadrul proiectului, mai mulți copii din comune au fost selectați și incluși în proiect pentru a participa la activitățile after-school. În cadrul proiectului sunt susținute săptămânal 41 de activități educaționale la care participa în mod constant 140 de copii.
    Toate activitățile de tip after-school au avut loc în incinta școlilor partenere într-un mediu sigur și relaxant pentru copii. Numeroasele activități organizate s-au concentrat pe îmbogățirea cunoștințelor teoretice ale copiilor participanți, exersarea abilitaților practice și creative precum și dezvoltarea aptitudinilor fizice. Copiii beneficiari au participat cu drag, implicându-se activ în activități, deoarece au avut posibilitatea să își aleagă ce doresc să facă. Atelierele de lucru organizate s-au vrut a fi atractive și distractive dar și instructive și folositoare.
    Activitățile de învățare, propuse pentru copii, constau în sprijin pentru rezolvarea temelor și cursuri de limbă engleză începători. Activitățile practice au presupus: modelaj cu plastilină sau fimo, împletituri, crearea de bijuterii hand-made, desen, pictură pe sticlă și multe altele. Exerciții fizice, fotbal și dans au fost câteva din activitățile sportive propuse.
    Magazinul de articole sportive Decathlon a sprijinit o parte în activitățile fizice. Astfel, echipa de fotbal pregătită în localitatea Goiești, s-a antrenat pe terenul din incinta magazinului și a participat la campionatul de fotbal organizat de acesta, unde au ocupat locul IV.
    O altă activitate fizică preferată de beneficiarii din Goiești este dansul popular. O parte din ei formează Ansamblul Folcloric „Sălcioara”. În urma sprijinului financiar primit în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” ansamblul a participat, pe 25 Noiembrie 2014, la Festivalul Internațional „Gugulan cu car cu mere”, desfășurat în Caransebeș unde au obținut locul al II-lea.
    Activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt importante în dezvoltarea copiilor beneficiari pentru că își însușesc numeroase cunoștințe și abilități dar și pentru că sunt încurajați să se exprime liber și creativ. Rezultatele activităților sunt apreciate de cei din jur, ceea ce le oferă copiilor mai multă încredere în propriile forțe, contribuind benefic la conturarea personalității și a stimei de sine.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!