Festivaluri și concursuri interne și internaționale. Evenimente speciale!

Activitățile recreative organizate în cadrul proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” includ și exerciții fizice de sport și dans. Pe perioada activităților copiii beneficiari au format grupuri de dans modern, de dans popular precum și o echipă de fotbal. În urma sprijinului financiar primit în cadrul proiectului, grupurile au continuat participarea la diverse evenimente, festivaluri și concursuri organizate atât pe plan local, cât și în afara țării.

 Pentru a sărbători Mărțișorul și Ziua Mamei, copiii beneficiari au realizat, în timpul atelierelor de creație, mai multe obiecte pe această temă.
    Lucrările au fost expuse în cadrul expoziției Mărțișor 2015 organizate în Piața “Mihai Viteazul” din Craiova. Participanții și trecătorii au apreciat foarte mult frumusețea lucrărilor în special ținând cont de faptul că acestea au fost realizate de copii.
    Următorul eveniment la care au participat 12 membri ai formației de dansuri populare „Sălcioara” din Goiești a fost Festivalul „Folclor pe Amaradia”, desfășurat în Craiova pe 28 Martie 2015. Aici copiii au câștigat locul I.
    Alți 12 copii beneficiari, membri ai grupurilor de dans din Școala Goiești au participat la Concursul Județean de Dans – Olimpiada Sportului Școlar desfășurat pe data de 04 Aprilie 2015 în Craiova. Copiii au reușit să obțină rezultate foarte bune: locul I – Dans Modern, clasele I – IV/Școala Goiești, structura Țandăra, locul II – Dans Sportiv, clasele V – VIII/Școala Goiești și locul III – Street Dance, clasele V – VIII/Școala Goiești.
    Pe data de 10 Mai 2015 a avut loc ONGFest 2015 în București. Cu această ocazie grupul folcloric “Sălcioara” a susținut un spectacol. Toată lumea prezentă la eveniment dar și organizatorii au fost extrem de încântați de spectacol, i-au aplaudat pe copii la scenă deschisă și și-au exprimat admirația față de măiestria și devotamentul acestora. Și copiii au fost foarte bucuroși văzând laudele și aprecierile primite.
    Pentru a sărbătorii Ziua Națională a Norvegiei, 17 Mai 2015, echipa de proiect a organizat la Școala Goiești mai multe activități recreative. Copiii beneficiari ai proiectului împreună cu voluntarii și angajații fundației au colaborat foarte bine la activitățile de alergare în saci, cursa cu oul în lingură, parașuta și campionatul de fotbal. De asemenea, aceștia au pregătit un cadou special pentru partenerii norvegieni, un colaj cu imagini din Norvegia pe care copiii au scris mai multe mesaje și urări. Evenimentul a avut un număr total de 133 de participanți. Aceștia s-au implicat activ în toate activitățile și s-au bucurat de timpul petrecut împreună într-o atmosferă generală de veselie și sărbătoare. Mai multe fotografii din cadrul activităților precum și un scurt rezumat au fost postate pe pagina de Facebook a Fundației Adina Stiftelsen, cât și publicate în ziarul regional „Gazeta de Sud” , link Dolj: Ziua Națională a Norvegiei, sărbătorită la Goiești • GAZETA de SUD.
    Pe data de 01 Iunie 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Școala Leșile, a fost organizat Festivalul „Vis de copil” ediția a II-a. Grupul folcloric “Sălcioara” a participat la acest festival și a obținut locul I.
    Membrii grupului „Sălcioara” au avut ocazia să participe la un eveniment în afara României. Copii s-au bucurat foarte mult de această oportunitate mai ales ca mulți dintre ei nu mai plecaseră niciodată din țară.
    Festivalul Internațional din Lotz, Polonia a fost organizat în perioada 2-14 Iulie 2015. Pe durata festivalului copiii au susținut diverse spectacole și au participat la ateliere de lucru alături de ceilalți dansatori din Polonia, Turcia, Israel, Thailanda, Cipru și Ucraina.
    Participarea la diverse festivaluri, concursuri și expoziții a avut un impact foarte mare asupra copiilor. Aprecierea primită din partea celor din jur le oferă copiilor mai multă încredere în forțele proprii și contribuie la creșterea stimei de sine. Activitățile au avut un impact foarte mare și asupra comunității care văzând reacțiile pozitive ale copiilor încep să conștientizeze rolul pe care educația și implicarea copiilor în diverse activități socio-culturale îl au în creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a acestora.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!