Materiale calitative și diversificate, pentru activități educative variate

O parte importantă a proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” s-a concentrat pe echiparea școlilor partenere cu materiale și instrumente necesare pentru buna desfășurare a activităților propuse.

Astfel, pe perioada proiectului, s-a continuat furnizarea de materiale didactice și recreative cu scopul de a diversifica gama de activități organizate dar și pentru a realiza obiecte cât mai frumoase și deosebite.
    Școlile partenere, unde sunt desfășurate activitățile de tip after-school cu copiii beneficiari, au primit mai multe materiale educaționale și recreative.
    Printre aceste materiale se numără: materiale pentru atelierele de creație – accesorii creație, fetru, materiale pentru desen, pictură, fimo; echipamente sportive – mese de fotbal, filee de tenis și materiale consumabile pentru activitățile educaționale – hârtie și carton color, hârtie glasse, hârtie creponată, perforatoare, foarfece, șabloane, cărți, jocuri colective și educaționale, DVD-uri cu muzică și filme.
    Folosind noile materiale, educatorii au putut organiza mai multe tipuri de activități non-formale dar și educative. Cărți pe diferite teme, enciclopedii și jocuri educaționale adaptate pentru toate grupele de vârstă au fost oferite școlilor beneficiare. În lipsa acestor materiale, achiziționate și furnizate de către Fundația Adina Stiftelsen, activitățile care se desfășoară în școlile partenere ar fi limitate.
    Cei mai mulți dintre părinți nu au posibilitatea să cumpere astfel de materiale, cărți sau jocuri și de aceea au fost fericiți când au văzut noile materiale oferite. Din nefericire, nici școlile nu își permit să achiziționeze astfel de materiale din cauza bugetului limitat și de aceea reprezentanții școlilor partenere au fost foarte recunoscători pentru bunurile primite. Și copiii s-au bucurat foarte mult de aceste materiale și în mod special de jocuri mai ales ca pentru marea majoritate dintre ei a fost prima dată când au văzut Monopoly, Rummy sau șah.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!