Să învățăm unii de la alții

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile : 215.015,58 Euro

 În perioada 26 – 31 august 2014, în cadrul proiectului „ Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat” a fost realizată prima vizită de lucru a experților norvegieni în Romania. În cadrul acestei vizite, delegația norvegiană și-a propus să strângă cât mai multe informații legate de nevoile educaționale, emoționale, sociale și materiale ale copiilor de vârstă preșcolară din cadrul localităților partenere în proiect, respectiv comunele Goiești și Fărcaș, din județul Dolj, în vederea furnizării de servicii orientate. Analizarea contextului socio-economic din care provin copiii, a fost un alt obiectiv al vizitei. Pe baza acestor obiective, s-a urmărit formularea unor recomandări cu privire la posibilitatea implementării/adaptării conceptului „Apen Barnehage” (Grădinița deschisă).


    Acțiunile propuse și realizate în cadrul celor 5 zile lucrătoare s-au concentrat pe cunoașterea copiilor beneficiari ai proiectului, a familiilor și a mediului din care aceștia provin. Cei 3 experți norvegieni au comunicat și au interacționat cu copiii din proiect în cadrul activităților de tip after school desfășurate în spațiile asigurate de către școlile partenere în proiect – Goiești și Fărcaș. Totodată, aceștia au avut ocazia să întâlnească familiile copiilor și să înțeleagă mai bine condițiile în care trăiesc, vizitându-i acasă. Vizitele au avut un impact major asupra experților norvegieni, care și-au creat o imagine mult mai clară în ceea ce privește situația socială și materială a familiilor care trăiesc în mediul rural în România, cât și asupra sistemului educațional românesc.
    Această experiență frumoasă a avut impactul scontat, finalizându-se cu un raport ce cuprinde impresii, observații generale, recomandări și concluzii privind adaptarea și implementarea conceptului „Apen Barnehage” (Grădinița deschisă).

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!