Vizita de studiu a partenerilor români la Bergen

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile: 215.015,58 Euro

Dobândirea de noi cunoștințe și schimbul de experiență între parteneri Fundația Adina Stiftelsen și Adina Stiftelsen Norvegia au fost printre principalele obiective ale proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”.
    În perioada 2 – 7 Noiembrie 2014, 5 experți români au participat la o vizită de lucru în Bergen, Norvegia. Delegația română și-a propus să adune cât mai multe informații despre modul în care sunt planificate și desfășurate activitățile practice din școlile norvegiene. Partenerii norvegieni au asigurat oportunități cât mai variate de învățare stabilind vizite de lucru atât într-o scoală obișnuită cât și într-o școală pentru elevi cu nevoi speciale de învățare.
    În timpul vizitei la Școala elementară Saelen, experții români au asistat la activități desfășurate cu copiii de vârsta 5 – 6 ani. Cadrele didactice din școala norvegiană au demonstrat metode de învățare concepute astfel încât să includă și să implice toți elevii. De asemenea, aceștia le-au explicat colegilor români importanța lucrului în echipă pentru îndeplinirea obiectivelor. De exemplu, abilitățile de bază cum sunt cititul și scrierea trebuie însușite de fiecare elev în primul an de învățământ iar cadrele didactice din scoală lucrează împreună și se asigură că acest lucru se întâmplă.
    În urma vizitei, cele două cadre didactice ale delegației române și-au propus să aplice noile metode învățate în activitățile pe care le desfășoară cu beneficiarii programelor fundației.
    Vizita s-a dovedit folositoare pentru experții români, aceștia recunoscând utilitatea și eficiența metodelor folosite în cadrul școlii Saelen. Mai mult, aceștia și-au exprimat convingerea că aceste metode pot fi implementate cu succes în cadrul școlilor și a programelor after-school din România.
    A doua vizită de lucru s-a desfășurat la Școala Alrekstad – o școală specială și un centru de competență pentru elevii din clasele VIII – X, care în principal din cauza provocărilor sociale, au dificultăți în a se adapta într-o scoală obișnuită. A fost o altă experiență pozitivă pentru experții români, aceștia având posibilitatea să observe modalitățile de lucru cu elevii și părinții acestora precum și de a obține sfaturi și recomandări privind metodele de comunicare cu aceștia.
    Conducerea școlii Alrekstad și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a sprijini transferul de competență sau metode care pot fi asimilate de cadrele didactice din cadrul școlilor în care Fundația Adina Stiftelsen implementează activitățile.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!