Analiza nevoilor educaționale, sociale și financiare

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile: 215.015,58 Euro

  În perioada 26 – 31 august 2014, 3 experți norvegieni au efectuat o vizită de lucru în România pentru a analiza nevoile educaționale, sociale și financiare ale familiilor beneficiare. Studiul urmarea îndeplinirea unuia dintre obiectivele proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”, și anume: implementarea conceptului Home Start în România. Acest concept presupune furnizarea serviciilor de suport familial și consiliere parentala în comunele Goiești și Fărcaș din județul Dolj, comune în care se implementează proiectul.
    Pe parcursul celor 5 zile , experții norvegieni au vizitat mai multe familii beneficiare unde au putut observa condițiile în care aceștia trăiesc. În urma discuțiilor cu membrii familiilor, experții norvegieni au aflat problemele, nevoile și greutățile cu care aceștia se confruntă zi de zi. Situația financiară precară a acestor familii influențează atât comportamentul părinților față de copii (nu le pot acorda atenția necesară fiind prea ocupați cu muncile zilnice), cât și evoluția educațională și socială a copiilor (fără sprijinul și îndrumarea părinților copiii se implică în activități care lasă loc apariției unor influențe nedorite și greu de controlat asupra comportamentului copiilor).
    Copiii și familiile beneficiare s-au bucurat și i-au primit cu brațele deschise pe „vizitatorii” din Norvegia. Le-au arătat casa și curtea, au vorbit deschis despre problemele pe care le au, iar la plecare le-au oferit câte ceva din puținul pe care îl au: flori din curte sau mici obiecte decorative create de copii la activitățile after–school.
    Experții norvegieni au fost foarte impresionați de vizite. Ei au cunoscut realitatea în care trăiesc aceste familii și au găsit-o foarte diferită de imaginea pe care și-o creaseră pe baza declarațiilor emigranților români din Norvegia.
    La finalul vizitei a fost realizat un raport ce conține observații și recomandări pentru adaptarea conceputului Home Start în mediul comunităților rurale românești.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!