Vizita de lucru în Norvegia

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Valoarea finanțării nerambursabile: 215.015,58 Euro

În perioada 2 – 7 Noiembrie 2014, 5 experți români au efectuat o vizită de lucru în Norvegia pentru a dobândi mai multe cunoștințe legate de conceptul Home Start. Implementarea acestui concept în cadrul comunelor Goiești și Fărcaș din județul Dolj reprezintă unul dintre obiectivele proiectului „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!”.
    Pe parcursul vizitei, experții români au avut ocazia de a discuta cu experți în implementarea conceptului Home Start, voluntari din cadrul acestui concept, cât și reprezentați ai partenerilor Adina Stiftelsen și Stiftelsen Kirkens Bymisjon din Bergen.
    În cadrul activităților organizate de către Stiftelsen Kirkens Bymisjon, experții români au putut interacționa și discuta cu beneficiarii conceptului Home Start. De asemenea partenerul Stiftelsen Kirkens Bymisjon a oferit echipei de experți români un curs introductiv referitor la ghidul privind consilierea părinților, prezentând două concepte noi, respectiv COS/Circle of Security și ICDP/International Child Developement Program.
    O altă oportunitate oferită experților români în timpul acestei vizitei de lucru a fost facilitarea accesului acestora în cadrul Școlii elementare Saelen, precum și a Școlii Alrekstad – o școală specială și centru de competență pentru elevi cu dificultăți de adaptare într-un cadru școlar obișnuit. Astfel, experții români au avut posibilitatea de a asista la activitățile derulate în cadrul acestor școli, precum și de a discuta cu conducerea și alți specialiști norvegieni.
    În urma întâlnirilor, experții români au câștigat noi cunoștințe, dar și idei practice ce pot fi aplicate în mediul românesc.
    La finalul vizitei, experții din ambele țări au realizat un raport ce cuprinde impresii generale, recomandări și elemente care pot fi preluate, adaptate și transpuse în contextul local românesc.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

DONEAZA SI TU!

DEVINO VOLUNTAR!