Programul Home-Start în România prin Fundația Adina Stiftelsen – parte a rețelei Home Start International

Picture1

   • are cunoștințe/experiență cu privire la creșterea și îngrijirea copilului

   • este dispusă să participe la un program de instruire anterior desemnării familiei cu care va lucra

   • este dispusă să petreacă timp la domiciliul unei familii vulnerabile o dată pe săptămână timp de 6 luni

  te așteptăm să te implici!

  Ca voluntar poți să ai o contribuție semnificativă în prevenirea unor probleme ce pot afecta dezvoltarea armonioasă a copiilor în propria lor familie, iar efortul tău va fi recunoscut printr-un certificat Voluntpass. 

   

  Care va fi rolul tău?

  1. Să vizitezi familia timp de șase luni, o dată pe săptămână, timp de două până la trei ore. Vizitele familiale durează atât timp cât familia are nevoie de ele.
  2.  împărtășești experiența ta parentală și să oferi familiilor, într-un mod neoficial, nonformal, prietenos și fără a judeca, sprijin emoțional și practic.
  3. De asemenea, vei încerca să construiești o rețea socială a familiei și să facilitezi accesul la serviciile sociale.

  Home-Start are ca scop prevenirea apariției  problemelor ce pot afecta dezvoltarea armonioasă a copiilor în propria familie prin întărirea capacității familiei de a cunoaște nevoile de dezvoltare a copilului și de a răspunde în mod adecvat acestor nevoi.

  Programul oferă sprijin familiilor vulnerabile (cu cel puțin un copil de vârstă preșcolară), prin intermediul voluntarilor atent selectați, instruiți și supravegheați de un profesionist.

  Dacă ești persoana potrivită, înregistrează-te AICI

  sau contactează-ne la numerele de telefon: 0351 439 008 / 0749 153 016

  Evenimentele lunii august

  Povești despre acțiunile și faptele de bine pe care le facem în cadrul comunității noastre Eveniment: Adina Home Casă Verde Locație: Adina Home Descriere: Numeroase

  Read More

  Săptămâna porților deschise

  În timp ce sociologii din echipa noastră de voluntari interpretează datele obținute în urma cartografierii, am început selecția beneficiarilor, am pregătit și expus posterele informative!Acestea

  Read More