Voluntarii sunt inimile comunităților

În fiecare an, pe 5 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Voluntarilor. Pentru noi, este o zi a recunoștinței și a bucuriei. Sunt deja mai mult de șapte ani de când activitățile programelor noastre nu ar fi putut fi realizate fără minunații voluntari care și-au făcut o profesiune de credință din a-și dărui timpul, energia, cunoștințele și bunăvoința acelor oameni care au atâta nevoie de ele – beneficiarii programelor derulate de Fundația Adina Stiftelsen.

Am transformat această zi într-o celebrare, pentru voluntari și organizații, a eforturilor pe care le-au făcut de-a lungul anului, dar și în cea mai bună ocazie de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca depusă în cadrul comunității. Pentru a ne bucura împreună de această zi extrem de importantă, i-am invitat la Adina Home pe voluntarii noștri, oamenii fără de care nu am fi reușit să avem atât de multe rezultate extraordinare.

În timp ce îi aveam în casa noastră pe toți acești oameni incredibili și observam interacțiunile dintre ei, noi toți, întreaga echipă FAS, am avut un moment de revelație care a venit în forma recunoștinței profunde.

De ce? Pentru că toate programele noastre dezvoltate prin granturile SEE – Grădinița Deschisă, Home Start, V13, Empo au la bază voluntariatul și sunt desfășurate cu ajutorul voluntarilor. Chiar și Programul Afterschool, începând cu anul 2020, funcționează exclusiv datorită acestor oameni inimoși, dedicați, excepționali.

Echipa noastră are în principal rol de organizare, coordonare, transfer de competență și finanțare, implementarea practică fiind imposibil de realizat fără contribuția voluntarilor. La aceste rezultate s-a ajuns prin multă muncă, prin câștigarea încrederii comunităților, inspirând oamenii, arătându-le că pot să își schimbe viața în bine.

Tot ceea ce am reușit să realizăm se datorează implicării totale a inimoșilor noștri voluntari, fie că ei sunt educatori sau profesori în școli, membrilor boardului fundației, partenerilor norvegieni – entități sau persoane fizice –, foarte multor beneficiari ai programelor noastre care au devenit ulterior voluntari – pentru că, nu-i așa?, cine știe mai bine decât ei cât de important este voluntariatul – și tuturor oamenilor din comunități care ni s-au alăturat cu entuziasm și dăruire îndeosebi după anul 2014.

2021 a fost de departe cel mai solicitant an pentru noi, dar a fost în același timp și cel mai fructuos. Finalul lui este unul împlinit și le mulțumim celor 77 de voluntari implicați în toate activitățile noastre de-a lungul întregului an și suntem extrem de recunoscători pentru cele peste 2.000 de ore de voluntariat dăruite.

Proiectul „De la elev la angajat: advocacy și servicii de instruire pentru tineri și femei la risc în județul Dolj” este derulat de Fundația Adina Stiftelsen în parteneriat cu Adina Stiftelsen Bergen și Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014–2021.

0
Beneficiari

Fundatia Adina Stiftelsen este o organizatie neguvernamentala, apolitica, activa in domeniul bunastarii sociale, infiintata ca entitate juridica de sine statatoare in anul 2004. Fundatia Adina Stiftelsen este acreditata ca furnizor de servicii sociale si este activa in furnizarea de servicii educationale pentru prevenirea abandonului scolar in zonele rurale din judetul Dolj.

Viziune

Toți copiii și tinerii aflați în situații vulnerabile să devină membri activi și independenți ai societății.

Misiune

Formăm oameni, oferindu-le sprijin educațional într-o abordare holistică, în mod constant – programe educaționale integrate nonformale, bazate pe aptitudini și talente –, de la grădiniță până la încadrarea pe piața muncii, prin dezvoltarea de abilități și competențe.

Valori

Responsabilitate: asumarea punerii pe primul plan a nevoilor individuale ale copiilor, tinerilor și femeilor vulnerabile Non-discriminare: fiecare suntem toți Profesionalism: avem expertiză și experiență notabile și beneficiem de transfer de know-how de la cei mai buni profesioniști în educație
Respect pentru diversitate și demnitatea umană

testimoniale

Mărturiile copiilor

Parteneri