proiect parteneriat

Parteneriat de Consolidare pentru Dezvoltarea Locală în Oltenia
Proiect de Mobilitate 2013/BIL-1/013
Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG în România, program finanţat de Granturile SEE şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

În perioada 1-5 Iulie 2013 Fundaţia Adina Stiftelsen România şi Fundaţia Adina Stiftelsen Norvegia s-au întâlnit în Bergen (Norvegia) pentru a participa la discuţii, ca parte a unui proiect de mobilitate finanţat în cadrul Programului Fondului ONG al Mecanismului Financiar EEA 2009-2014.
Discuţiile au vizat pregătirea celor trei proiecte mari ce urmează a fi finanţate ca parte a componentelor relevante ale Fondului ONG. Cele două organizaţii principale au organizat întâlniri cu potenţiali parteneri din Norvegia, după cum urmează:
Pentru componenta Servicii Sociale: întâlniri cu Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen, un ONG Norvegian activ în serviciile sociale pentru părinţi şi copii în dificultate, al cărui obiectiv este şi populaţia de etnie rromă din România care se află în Norvegia;
Pentru componenta de implicare: întâlniri cu Departamentele de Educaţie şi Ştiinţe Sociale ale Universităţii din Bergen, o instituţie educaţională cu o înaltă reputaţie activă în cercetare şi pregătirea cadrelor didactice;
Pentru componenta Dreptate Socială: întâlniri cu Connect Norge (Connect Vest) şi Bergen Teknologioverforing AS (BTO), două instituţii implicate în dezvoltarea afacerilor cu accent pe noi activităţi.
Întâlnirile au oferit tuturor participanţilor ample oportunităţi de a se cunoaşte mai bine, de a promova programele EEA şi de a împărtăşi eventualele idei de proiecte de care ar putea beneficia acele zone din Oltenia în care Fundaţia Adina Stiftelsen România şi Fundaţia Adina Stiftelsen Norvegia sunt cele mai active. Aplicaţiile pentru trei proiecte vor fi depuse în cadrul celor trei componente mai sus menţionate în vederea unor viitoare înţelegeri cu potenţiali parteneri norvegieni.
Mai multe detalii cu privire la Mecanismul Financiar EEA 2009-2014, Programul Fondului ONG şi fondul operator din România Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile pot fi găsite pe www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro, www.fdsc.ro