Pe data de 28 Mai 2011, Şcoala “Alexandru Macedonski” a organizat “Festivalul Cântecele şi Dansurile Amaradiei” care s-a desfăşurat în comuna Melineşti, judeţul Dolj. La festival au participat şcoli din întreg judeţul. Printre invitaţi putem menţiona inspectori şcolari, autoritǎţi locale, reprezentanţi Radio Oltenia, primarii comunelor vecine.

Grupul de dansuri populare “Sǎlcioara” îndrumat de Marian Tiţa, din cadrul Programului After School Goieşti,Salcioara1 a participat la concurs.
Programul festivalului a început cu primirea oficialǎ a participanţilor, urmatǎ de prezentarea costumelor populare. Datǎ fiind diversitatea, vechimea şi originalitatea costumelor, prezentarea a fost foarte interesantǎ. Participanţii au mers în costumele lor populare de la şcoalǎ pânǎ la Cǎminul cultural.
Deschiderea oficialǎ a festivalului a avut loc la ora 10, urmatǎ de prezentarea unui scurt program de cǎtre câştigǎtorii ediţiei trecute.
Concursul de interpretare a început la ora 11 şi a reprezentat cel mai important moment pentru public. Toate cele 20 de grupuri participante au fost foarte bine pregǎtite şi talentate şi de aceea a fost o adevaratǎ încântare sǎ-i vezi prezentându-şi costumele naţionale prin cântece şi dansuri. Acesta a fost momentul în care dansatorii de la “Sǎlcioara” au demonstrat cǎ, deşi fac parte dintr-o trupǎ tânarǎ, au reuşit sǎ-şi creeze un program menit sǎ impresioneze publicul. La finalul zilei, performanţa lor extraordinarǎ le-a adus locul întâi şi aprecirea tuturor.
Festivalul a reprezentat oportunitatea pentru micii dansatori de a-şi prezenta rezultatele muncii lor şi de a reaminti tuturor cǎ tradiţiile trebuie pǎstrate şi transmise din generaţie în generaţie pentru a ne conserva identitatea noastrǎ naţionalǎ.
Iar ei au ales sǎ fac asta printr-un mod cu totul deosebit: dansând.

Diploma Cantecele Amaradiei