Crăciunul înseamnǎ bucurie şi fericire pentru oricare dintre noi, dar mai ales pentru cei mici. Datoritǎ situaţiei financiare precare a familiilor din mediul rural, câteodatǎ Moş Crǎciun nu ajunge în toate casele lor. Crăciunul înseamnǎ bucurie şi fericire pentru oricare dintre noi, dar mai ales pentru cei mici. Datoritǎ situaţiei financiare precare a familiilor din mediul rural, câteodatǎ Moş Crǎciun nu ajunge în toate casele lor.

În acest an ne-am propus sǎ-l ajutǎm pe Moş Crǎciun sǎ pregǎteascǎ cadouri pentru 70 de copii beneficiari ai Programului After School desfăşurat de fundaţie în comuna Goieşti.
Am cerut ajutorul copiilor din programele noastre dar şi altor copii, precum si ajutorul partenerilor fundaţiei.  Cu toţii au pregǎtit mici obiecte decorative pentru Crǎciun: lumânǎri pictate, decoraţiuni pentru Crǎciun, felicitǎri, cântece, colinde si dansuri.
Dupǎ sǎptǎmâni de pregǎtire şi împǎrţirea multor invitaţii, am fost încântaţi sǎ avem 170 de invitaţi în amfiteatrul Colegiului Naţional “Ştefan Velovan”. Acest liceu este unul dintre cele mai vechi din Craiova şi pentru o lungǎ perioadǎ a avut numai specializare pedagogicǎ, pregǎtind ani de-a rândul educatori si învǎţǎtori. Domnul director Predoi Petre ne-a pus la dispoziţie amfiteatrul pentru serbare.
În sala de festivitǎţi au fost expuse peste 500 de obiecte confecţionate de copii în timpul activitǎţilor organizate de fundaţie dar ţi obiecte donate de partenerii fundaţiei sau de voluntari.
La eveniment au participat şi oficialitǎţi: Valentina Ionescu si Robert Iriza, membri ai Consiliului director al FAS, Radu Berceanu – senator al jud. Dolj, Mǎrinicǎ Dincǎ – primarul Craiovei, Adam Atanasie – primarul comunei Goieşti; directorii şcolilor partenere din Goieşti, Unirea si Craiova.
A fost fǎcutǎ o scurtǎ prezentare a misiunii fundaţiei, a activitǎţii şi scopului evenimentului şi apoi s-au desfǎşurat momentele artistice.
La eveniment s-au reunit pe scena:
– 28 de elevi de la Şcoala nr.2 „Traian” din Craiova cu dansuri moderne, dansuri populare tradiţionale şi cântece de „Sfântul Nicolae”;
– 20 de dansatori de la ansamblul popular de dans „Muguraşul” cu dansuri populare tradiţionale din Oltenia, Moldova, Dobrogea şi Bihor;
– 10 copii din cadrul Şcolii Goieşti care au cântat colinde;
– 16 dansatori din cadrul grupului de dansuri populare Goieşti cu dansuri populare tradiţionale din zona Olteniei;
– solista de muzică populară tradiţională, Lavinia Bisoghe, membră în cel mai cunoscut ansamblu folcloric din Oltenia- „Maria Tănase”.
Toţi artiştii, cu mic cu mare, şi-au dat toata silinţa pentru a impresiona publicul şi a le reaminti ca toţi copiii merită să fie apreciaţi si fericiţi.
Când serbarea a luat sfârşit, toţi cei prezenţi au fost invitaţi sǎ aleagǎ obiecte decorative şi sǎ facǎ o donaţie în urna special amenajatǎ.
Ne-am fi dorit şi mai mult dar a fost un punct de pornire. Suntem încrezǎtori cǎ vom putea organiza şi alte asemenea evenimente.

Localizare

Contact

0351 439 008 | 0749 153 016
0351 439 008 | 0749 153 016
Str. Romul, Bl.D, Ap.7
Str. Craiovei, Nr.60A, Sat Lesile
Craiova, Dolj
Com. Simnicu de Sus, Dolj
office@fundatia-adina.ro

Prietenii Nostri