Sărbătoarea Sfintei Marii sau “Adormirea Maicii Domnului”, aşa cum este numită în ortodoxia răsăriteană, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători religioase din tradiţia românească. Este de asemenea şi un nume foarte popular printre români, mai mult de 7 procente din locuitorii României poartă numele Fecioarei Maria. Aceasta este şi explicaţia pentru care oamenii din întreaga ţară organizează petreceri.

Pentru locuitorii comunei Goieşti, data de 15 august reprezintă şi o sărbătoare locală a comunei şi a locuitorilor ei. Sărbătoarea de anul acesta a adunat un număr de peste 350 de persoane. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, având chiar un invitat special, membru în Parlament, domnul Dascălu Constantin- deputat al judeţului Dolj.Celebrating the commune day11 Grupul folcloric al şcolii a avut din nou ocazia să danseze şi să facă un mare spectacol. Copiii au prezentat dansuri din regiunea Olteniei. Mişcările lor pline de îndemânare au impresionat auditoriul de la cel mai tânăr membru până la cel mai în vârstă, de la cel cu o pregătire şcolară foarte bună până la cel mai simplu, toţi au apreciat munca şi talentul copiilor. În dansurile copiilor s-a simţit implicarea lor emoţională, reuşind în felul acesta să transmită celor prezenţi un mesaj important: adevăratele valori româneşti vor dăinui de-a lungul anilor graţie oamenilor care le apreciază.
Ansamblul folcloric “Muguraşul” a participat la acest spectacol, prezentând dansuri din alte două regiuni ale ţarii: Moldova şi Bihor. Majoritatea membrilor ansamblului sunt din localitatea Leşile, un sat învecinat, iar ceilalţi locuiesc în Goieşti. Cele două ansambluri de dans au o relaţie apropiată, de prietenie; fiecare performanţă artistică este totodată şi o experienţă de împărtăşire a cunoştinţelor.
Această relaţie apropiată se manifestă atât printre copii cât şi între autorităţile locale ale celor două commune şi locuitorii lor.
Fiecare dintre cei prezenţi s-au bucurat de spectacol, au apreciat performanţa copiilor şi au plecat având deja în minte următorul eveniment care va prezenta din nou dansurile copiilor.

Celebrating the commune day21   Celebrating the commune day31   Celebrating the commune day41   Celebrating the commune day51