Componenta 4: Advocacy, sustenabilitate si promovare

Inaintarea unui memoriu catre Ministerul Educatiei Nationale cuprinzand recomandarile formulate in timpul proiectului, transmis pina cel tirziu la data de 30 aprilie 2016.

celebrating togaether

Realizarea cu succes a obiectivelor proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!”, a fost marcata impreuna cu copii si parintii beneficiari ai activitatilor desfasurate pe parcursul celor doi ani de proiect, alaturi de voluntarii, partenerii locali si echipa FAS.

abandonul scolar cauze si solutii

In acord cu obiectivul proiectului – acela de a contribui la tinta nationala de reducere a abandonului scolar timpuriu sub 11.3% pana in anul 2020, in cadrul proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!” au fost organizate doua workshop-uri cu actorii implicati in problematica abandonului scolar la nivel local. Scopul acestor intalniri a fost identificarea cauzelor care genereaza abandonul scolar, precum si realizarea unei analize comparative intre situatia intalnita in comunitati in ceea ce priveste abandonul scolar inainte de inceperea programului after-school si situatia prezenta.

instruire new start

Pe baza metodologiei New Start, echipa proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!” a inceput, in luna Februarie 2015, procesul de identificare si selectie a voluntarilor ce vor implementa conceptul New Start in comunitatile beneficiare. La cele 8 intalniri de selectie organizate au participat persoane din medii si categorii sociale diferite: studenti la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, studenti la Facultatea de Litere/Sectia Comunicare, membri ai asociatiei “VeteranMont”, parinti ai copiilor beneficiari si membri ai comunitatii locale.