Componenta 2: Servicii educationale pentru scolari

140 de copii de varsta scolara inscrisi in anul 2014 figurand inca in evidentele sistemului educational la finele anului scolar 2016 si 8 invatatori/profesori instruiti.

aprovizionare scoala materiale educationale

O parte importanta a proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!” s-a concentrat pe echiparea scolilor partenere cu materiale si instrumente necesare pentru buna desfasurare a activitatilor propuse.

celebrare ziua norvegiei

In fiecare an pe data de 17 Mai Norvegia isi serbeaza ziua nationala. Si cum Norvegia este principalul partener al Romaniei in cadrul proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!”, aceasta zi nu putea trece neobservata. Cu mic cu mare, copii beneficiari, voluntari, angajati ai Fundatiei Adina Stiftelsen si echipa proiectului s-au adunat pe 17 Mai 2015 la Scoala Goiesti unde au organizat mai multe activitati atat formale cat si informale.

festivaluri concursuri

Activitatile recreative organizate in cadrul proiectului „Eu, oltean de la tara, trebuie sa fiu educat!” includ si exercitii fizice de sport si dans. Pe perioada activitatilor copiii beneficiari au format grupuri de dans modern, de dans popular precum si o echipa de fotbal. In urma sprijinului financiar primit in cadrul proiectului, grupurile au continuat participarea la diverse evenimente, festivaluri si concursuri organizate atat pe plan local, cat si in afara tarii.