gradinita deschisa

„Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” 1 mai 2014 – 30 aprilie 2016
Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România
Valoarea finanțării nerambursabile : 215.015,58 Euro

În cadrul proiectului “Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat!” s-au organizat vizite de lucru între principalii parteneri, respectiv Fundația Adina Stiftelsen din România și Stiftelsen Kirkens Bymisjon din Bergen, Norvegia. Posibilitatea implementării conceptului „Apen Barnehage” (Grădinița Deschisă) în localitățile Goiești și Fărcaș din județul Dolj, localități în care se implementează proiectul, a reprezentat scopul acestor întâlniri.
    După vizita experților norvegieni din august, în perioada 2-7 noiembrie 2014, a avut loc vizita de lucru a delegației române în Norvegia. În cadrul activităților desfășurate de către partenerul Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen, cei 5 experți români au observat cum funcționează conceptul „Apen Barnehage” (Grădinița deschisă).
    Delegația română a cunoscut și a interacționat cu copiii și părinții beneficiari precum și cu educatorii specializați care desfășoară activitățile proiectului. În cadrul activităților, experții romani au putut analiza modalitatea în care educatorii organizează și conduc activitățile, dar și comportamentul părinților și copiilor. Educatorii norvegieni au fost bucuroși în a-și împărtăși experiența și au oferit informații detaliate legate de funcționalitatea programului.
    În urma discuțiilor purtate cu copiii și părinții, delegația română a putut înțelege mai bine cât de benefice sunt aceste activități și cum pot fi adaptate contextului local.
    Vizita a fost un success deoarece experți români au acumulat informații importante despre organizarea și implementarea conceptul „Apen Barnehage” (Grădinița deschisă). Raportul final al vizitei cuprinde impresii generale, recomandări și concluzii în ceea ce privește conceptul și modalitatea în care poate fi adaptat în contextul românesc.

RAPORT VIZITA

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Str. Craiovei, Nr.60A, Sat Lesile
Com. Simnicu de Sus, Dolj